החוג סוקר את הספרות העברית לדורותיה, תוך שימת דגש מיוחד על הקשרים יהודיים ולאומיים שונים – מספרות חז"ל ועד לספרות השואה.
הקורסים הנלמדים בחוג מעודדים קריאה ויצירה, ובמסגרתם נערכים סיורים בעקבות סיפורים וסופרים וקורסים מיוחדים וחווייתיים שונים.
היבט שיודגש בהוראת הספרות הוא החינוך הרגשי וההתייחסות לעניינים שונים בעולמו של היחיד ובעולמה של האומה. הספרות מזמנת לקוראיה חוויות העשויות לפתח את הרגישות האנושית והחברתית. הוראת הספרות, השמה דגש על ההיבטים האנושיים והחברתיים, יכולה לשמש כמנוף חינוכי רב עוצמה, אשר תלמידות החוג תוכלנה לנצלו במלאכת החינוך וההוראה בעתיד.
הספרות משקפת ערכים אנושיים ומוסריים הן ברובד החברתי-לאומי והן ברובד האישי-הפרטי. לימודי הספרות במסגרת החוג עשויים לפתח את יכולת ההתמודדות עם ערכי מוסר, תרבות וחברה המשוקעים ביצירות שונות, מתוך השקפת עולם יהודית. דגש מיוחד ניתן ליוצרים שעולמם הרוחני קשור למסורת ישראל, כדוגמת הסופר ש"י עגנון, חתן פרס נובל, או כדוגמת המשוררת זלדה.
הספרות העברית החדשה מושתתת על המקרא, על ספרות חז"ל ועל מקורות ישראל לדורותיהם. במסגרת החוג נלמדים קורסים שונים העוסקים בזיקה שבין טקסטים מן הספרות העברית המודרנית ובין עולם המקרא והמדרש. החוג לספרות מכשיר מורות לספרות המצויות בעולם המקרא והמדרש ויכולות להתמודד עם הרב-טקסטואליות של הספרות העברית החדשה.
כמו כן במסגרת לימודי החוג ניתן ביטוי לזיקה שבין הספרות ובין תחומי האומנות השונים. המסע בעקבות הדיאלוג שמנהלת הספרות עם האמנויות השונות, במיוחד עם האמנות הפלסטית, הוא מסע מרתק, התורם למודעות האמנותית האסתטית ולהרחבת האופקים של התלמידות.
דגש מרכזי מושם בחוג לספרות על הנושא של ספרות הילדים. בלימודי החוג נעמוד על תרומתה של ספרות הילדים להתפתחות הילד. נבחן את תפקידה של ספרות הילדים ככלי ביבליותראפי לעיצוב עולמו הרגשי של הילד, וכאמצעי לפיתוח עולמו האינטלקטואלי. נבחן כיצד תורמת ספרות הילדים לפיתוח הדמיון היצירתי והעושר הלשוני. דגש מיוחד יושם על נושא האיורים כחלק אינטגראלי מהיצירה הספרותית לילדים.

החוג לספרות